Yağlı Göz Kapaklarına 4 Adımda Veda

Yağlanan göz kapakları hem normal/karma ciltlerin hem de yağlı ciltlerin en büyük problemlerinden biri. Bu problemden dolayı göz makyajı yapmak ve bunun kalıcılığını gün boyu sağlamak neredeyse imkansız hale gelebiliyor.




Bu yağı cildimiz ürettiği için bu sorundan tamamen kurtulmak mümkün olmasa da, en aza indirmek ya da bir kaç ufak püf noktayla üzerini kapatmak bizim elimizde.


Bunun için 4 basit adımımız var aslında...

1. Göz Kremi

Göz kremleri kırışıklıklaro önlemek ve yeterli nemi sağlamak adına genelde yoğun kıvama sahiptirler. Bu yoğun kıvamda gün içinde varolan yağlanmamızı arttırabilir. Bu sebeple göz kremlerini sabah yerine akşam yatmadan önce kullanmak gündüz yağlanmanızı azaltacaktır.

Aynı zamanda makyajdan önce ya da sabahları kullandığınız yüz nemlendiricilerinizi sürerken göz çevrenizden uzak durmanızda fayda vardır.

2. Temizlik

Sabahları kalktığınızda tüm gece vücudunuz üretiği yağlarla beraber gece yatmadan sürdüğünüz kremlerin etkisiyle cildinizde bir tabaka oluşur. Bu da göz kapaklarında aşırı yağlanmaya sebep olur, bu yüzden makyajımızı yapmadan önce yüzümüzü ve gözlerimizi uygun bir temizleyiciyle iyice yıkamanız gün içinde yağlanma riskinizi azaltacaktır.

3. Far Bazı

Bütün bu adımlardan sonra uygun bir far bazı kullanmanız hem yağlanmayı azaltacak hem de göz makyajınızın uzun süre dayanmasını sağlayacaktır.

Şu anda pek çok drug store da kesenize uygun pek çok markanın far bazı bulunmaktadır. Bunlardan birini tercih edebilirsiniz.






4. Pudra

Bu adımı ister far bazından sonra isterseniz de far bazı olmadan uygulayabilirsiniz. Tam etki için ikisini birlikte kullanmanızı tavsiye ederim.

Ancak far bazınız yok ise yüzüne uyguladığınız renkli ya da renksiz matlaştırıcı bir pudrayı göz kapaklarınıza uyguladığınızda, kesinlikle gün boyu yağlanma problemi yaşamayacağınıza emin olabilirsiniz.

Buradaki püf nokta pudrayı bol bol değil, ince bir tabaka halinde ve pudra süngerinizle ile göz kapağınıza iyice yedirerek uygulamanızdır. Eğer bundan fazlasını uygularsanız kalıntı yapacaktır .

Tüm bu adımladan sonra göz makyajınızı yapmaya başlayabilir ve gün boyu bozulmadığını keyifle gözlemleyebilirsiniz.

Keyifli makyajlar...


2 yorum:

  1. yağlı cilde sahip olanlar için çok faydalı bir yazı olmuş... sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. Far bazı kesinlikle en büyük kurtarıcı

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.