Tarot ve Astroloji



İlk bilinen tarot kartları ve çizimleri MS 600'lü yıllara dayanmaktadır. Yani bugün çoğu kimse tarafından küçümsenen ya da dikkate alınmayan bu kartların tam 1400 yıllık tarihleri vardır. 

Böyle eski ve köklü bir tarihe sahip olan ve bunca yıl geçmesine rağmen geçerliliğini ve kullanımını kaybetmemesi sizce de kartlara inanmak için yeterli değil mi?

600'lü yıllardan 15. yüzyıla kadar değişkenlik göstermekle beraber bu tarihler arasında devletler, ordu komutanları ve siyasi ilişkilerde rol oynayan toplumun ileri gelenlerinin karar aşamalarında tarot kartlarının yardımına başvurulduğu bilinmektedir. 

Bugün hepimizin takip ettiği astrolojinin temeliyle tarot kartlarının temelleri aynıdır. Ve bugün bir bilim dalı olarak kabul edilen astroljinin tarot ile olan derin bağlantısı herkes tarafından bilinmekte ve kabul edilmektedir. 

Herkesin anlayabileceği bazı basit örnekler vermek gerekirse... 
4 tarot grubu astrolojideki 4 grubu temsil eder. 
Her burca karşılık bir major arkana kartı bulunmaktadır. 

Detaylarda astroloji ile örtüşen binlerce bilgi bulunmaktadır. 

Tarotun astrolojiden farklı olan tek yanı sezgilerdir. Bugün iyi bir tarot okuyucusunun en az bir astrolog kadar gökyüzü bilgisine hakim ve bunun yanında bunları doğru yorumlamaya yarayan kuvvetli sezgileri olması gerekmektedir. 

Bugün astrologlar doğum haritaları yardımıyla sizlerin geçmişte yaşadıklarını ve gelecekte yaşama ihtimali olduğunuz şeyleri yüksek tahmin yüzdeleri ile söyleyebilmektedirler. 

Tarot kartları da sizlere tüm geçmiş ve olası gelecek tahminlerini verebilir. 

Tarot kartları astroloji bilgisi ve sezgilerin muhteşem harmanıyla yoğrulmuştur ve iyi bir okuyucu tarafından hayatınızı sonsuza kadar değiştirmenize olanak sağlar...

Ancak unutmayın gelecek yalnızca sizin ellerinizde, tarot kartları ve bizler sadece sizlerin yardımcısı olabilmek için buradayız.

Yardıma ihtiyacınız olduğu her konuda bilgi almak için yorum yazabilir ya da özel konularınız için e-mail adresime yazabilirsiniz...

Sevgiyle kalın...


tarotrehberi@gmail.com





0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.