Doğal (Natural) Makyaj Sırları


Jennifer Lopez 'den Kim Kardashian'a kadar bütün kırmızı halı ünlüleri bugünlerde doğal makyaj yapıyorlar. Özellikle bu yaz sıcağıda yoğun makyajla ne cildimizi ne de kendimizi yormaya değmez. Son günlerin modası olan naturel makyaj hakkında bilmek istediğin her şey bu yazıda...



Kendi doğal renklerini bul
Herkesin cilt tonu birbirinden farklı. Bu yüzden kendi cilt tonuna göre, hangi doğal renkleri kullanacağına karar vermelisin. Eğer solgun bir cilt rengin varsa, şeftali tonlarını veya açık pembe tonlarını tercih edebilirsin, böylece cildin daha taze ve genç görünecektir. Eğer buğday tenliysen, krem veya bej tonları cildinize daha yakışacaktır.

Makyaj Bazı
Eğer cildini, makyajdan önce temizlemezsen, yapacağın makyaj cildinde uzun süre durmayacaktır. Bu yüzden öncelikle, cildini iyice temizlemen gerekiyor. Daha sonra, makyaj bazınızı burnuna alnına, çenene ve yanaklarına uygula, böylece gözeneklerin ve çizgilerin kapanacağından, cildin çok daha taze ve genç duracaktır.

Teknik
Yüzünün ortasından başlayarak, fondöteni veya bb kremini parmaklarınla yaymaya başlayabilirsin. Tavsiye ettiğim BB kremle ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsin. En iyi En son saç diplerine kadar ilerleyip, bu işlemi düz fondöten fırçası ile bitirmelisin. Böylece yüzünde parmak izlerin görünmemiş olur. Ayrıca cildinin parlamaması için bazı ipuçlarına ihtiyacın varsa, detaylı bilgi için tıklayabilirsin.

Daha sonra yanaklarına krem allık uygulamalısın, krem allıklar her zaman toz allığa göre daha doğal duruyor. Son olarak, transparan pudranı bütün yüzüne uygulayıp, makyajını sabitleyebilirsin.

Gözlerine şampanya rengi farla doğal bir görüntü oluşturmalısın. Yumuşak uçlu bir göz kalemi ile kirpik diplerini belirginleştirip, iki kat siyah maskaranı da sürebilirsin. Böylece gözlerinde doğal bir görüntü elde edebilirsin.

Son olarak dudak renginde bir rujla doğal tonlarındaki makyajını bitirebilirsin. Ya da hiçbir renklendirici ürün kullanmadan renksiz bir dudak parlatıcısı kullanmayı tercih edebilirsin.

Bol neşeli günler...


En basit eyeliner çekme yöntemi

Eyeliner nasıl sürülür?

Eyeliner sürmeden sokağa çıkmanın neredeyse kabul edilemez olduğu bu günlerde, çeşitli sürme teknikleri ve kafa karışıklıklarımız var. Öncelikle eyeliner süremiyorum, yamuk oluyor, iki gözüm birbirinden farklı oluyor, kuyruk yapamıyorum vs. Gibi şikayetler normal. Herkesin kolayca düzgün bir şekilde eyeliner sürdüğü düşüncesinden vazgeçin.

Ancak sürdükçe ve zaman içinde daha da kolaylaştığı bir gerçek ama hiç kimse ilk günden kalemi yada eyelinerı eline alıp kolayca uygulayamaz bunu unutmamamız gerek. Şimdi başlayalım kolay eyeliner nasıl çekilir.




Mümkünse büyüteçli ve sizi olduğunuzdan bir kaç kat büyük gösteren bir ayna kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Yakınınızda mutlaka kulak temizleme çubukları ve makyaj temizleyicisi bulunsun çünkü ilk zamanlarda mutlaka ihtiyacınız olacaktır.

İşleme başlamadan önce gözünüzde başka herhangi bir makyaj malzemesi bulunmamalı, far, krem, kapatıcı vs. Çünkü bunlar süreceğiniz bölgenin yapısını bozar.

Likit veya kalem eyeliner kullanmıyor iseniz eyeliner fırçanız ile işlem yapmalısınız

El veya kolda bir titreme yaşayacağınızı düşünüyorsanız mutlaka oturarak çalışın ve dirseğinizi destek alabileceğiniz bir yere dayayın

El alışkanlığı kazanana kadar, tek bir düz çizgiyi çekmeye çalışmak yerine üst kirpik dibine minik dokunuşlarla ufak çizgiler yaparak çalışın. Göz ortasından başlayıp göz dış kenarına devam edin, daha sonrasında ise göz iç kısmından göz ortasına ulaşıp hattı tamamlayın. Unutmayın, ince çizgileri her zaman kalınlaştırabilirsiniz ama kalından inceye dönmek her şeye baştan başlamaya sebep olabilir.

Bu noktaları içten dışa doğru tek bir çizgi ile birleştirin. Bunu yaparken gözün iç kısmının ince, dışa doğru kalın olmasına özen gösterin.

Göz altında uygulama yapacaksanız likit eyeliner kullanımdan kaçının. Göz altlarında kalem veya far uygulamaları daha doğal sonuçlar verecektir.

Rimelinizi sürün…

Ve işte hazırsınız! Unutmayın, ne kadar çok pratik yaparsanız o kadar başarılı olursunuz.


Güzelliklerle dolu günler diliyorum…
Blogger tarafından desteklenmektedir.