Yağlı Ciltler için En İyi Bronzlaştırıcı Yağ

Evet yaz geldi, planlar yapıldı bizleri de bir bronzlaşma telaşı sardı.

Hepimiz biliyoruz ki bronz bir ten her zaman daha güzel durur, açık renk kıyafetlerle süper olur, bazı rahatsız edici cilt kusurlarını kapatarak daha pürüzsüz bir ten görüntüsü verir. Böylece hepimiz bronz bir tenle daha mutlu oluruz.

Ancak çalışma hayatı ya da ekonomilk sebeplerler yüzünden bir çoğumuzun tatil günler belki birkaç hafta ya da birkaç günle sınırlıdır. Bu sınırlı günde zarar görmeden güneşten en yüksek verimi alarak bronzlaşmak ise hepimizin temel hedeflerindendir...:)






Kısa bir sürede yoğun ve kalıcı bronzluk hayal edenler için, hepsi denenmiş olan 3 ürün sıralayacağım şimdi sizlere. Her ürünün kendi özelliklerine ve kullananlara göre değişebilen avantaj ve dezavantajları var. Bunları paylaşıyor olacağım, ancak vereceğim sıralama tamamen şahsıma ait olup, gerçek deneyimlerime dayanmaktadır, hadi başlayalım

              1. Garnier Intense Bronzlaştırıcı Yağ

Bugüne kadar en çok verim aldığım bronzlaştırıcı yağ bu. Çok kısa süerede kızarmadan ve haşlanmadan kahverengi bronz bir tene bu yağ ile ulaşabilirsiniz. Ben buğday tenli biri olarak 2 günde çikolata kahve rengini elde ediyorum. Daha beyaz tenliler için ise bu süre 3 günü geçmeyecektir. Kesinlikle ciltte kırmızı bir görüntü yaratmıyor.
Alırken dikkat etmeniz gereken bir unsur şişede mutlaka INTENSE yazması. Aynı yağın normal olanı da var ancak bu yoğun bronzluk veren bir yağ. Piyasa fiyatı 20-25 TL arasında değişiyor.             

Garnier Intense Bronzing
Gariner            
    

    2. Hawaiian Tropic Dark Bronzlaştırıcı

İkinci sırada son yıllardır popülerliği hızla yayılan hawaiian marka bronzlaştırıcı mevcut. Bu da hemen hemen garnierle aynı sonuçları veriyor. Ancak sevmediğim yanı vücutta kolay emilmemesi ve aşırı yağlı olması, kimi zaman ciltte ufak noktalar şeklinde sivilcelenmelere sebep oldu bende. Bu yüzden yağlı ya da sivilceye eğilimi olan ciltlere bunu kullanmalarını önermezken, kuru cilde sahip olanların bu ürünü kullanması tam isabet olabilir. Piyasa fiyatı 25-35 TL arası değişmektedir. Ancak heryerde bulamayabilirsiniz. Şimdiden almak için tıklayın.
Hawaiian Intense Bronzing Oil
Hawaiian Tropic



     3. Eda Taşpınar Yoğun Bronzlaştırıcı Yağ

Eda Taşpınar Tanning Oil
Eda Taşpınar Bronzlaştırıcı

İlk çıktığında büyük merakle ve büyük beklentilerle aldığım bir üründü. Ancak bende beklenen etkiyi yaratmadı açıkcası, önceki iki üründen çok da farkı yok klasman olarak. Ve diğer iki marka bu markaya göre daha eski ve bilindik olduğu için ancak 3. Sırayı alabidi. Yağ yapısı olarak hawaiian kadar yoğun değil, bu yüzden yağlı ciltler de dilediği gibi kullanabiliri ancak yine de yüz kısmına sürmenizi tavsiye etmem.  Eda taşpınar bronzluğuna ulaşmanız için ise tıpkı onun gibi 3 ay tatil yapıp güneşlenmeniz gerek, kısa sürede mucize bekliyorsanız bu ürün size göre değil.  Piyasa fiyatı 40-50 TL arasında değişmektedir.





Fiyat-fayda analizine göre yaptığım bir sıralamanın daha sonuna geldik. Buradan deneyimlerime ve kendi bütçenize uygunluğuna göre dilediğiniz ürünü seçebilirsiniz.

Şimdiden iyi tatiller, çikolata tadında bronzluklar dilerimmm.. xoxo....


Bavul Hazırlamanın Püf Noktaları


Yaz ayı tatil ayıdır. Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde hepimizi tatil heyecanı sarmış durumda. Hayaller kuruluyor, araştırmalar alışveriler planlar yapılıyor derken bir bakmışsınız tatil kapınıza gelmiş.

Sonra tabiki tatil için hazırlanma telaşı sarıyor dört bir tarafımızı. Bavul hazırlamanın püf noktalarını bilmiyorsanız eğer bu olay çoğu zaman işkenceye dönebiliyor. Gardırobunuzun karşısında geçtiğiniz zaman karar veremiyor ve bütün kıyafetlerinizi tatilde yanınızda taşımak istiyorsunuz değil mi? Sonra bir bakmışsınız 1 haftalık tatile 1 aylık yetecek kadar giyecek dolmuş bavulda. 1 bavul 2 bavul 1 çanta 1 el bagajı derken, iş tamamen çığrından çıkıyor.

bavul nasıl hazırlanır
Bavul hazırlarken nelere dikkat etmeliyiz?
Bu durumda hem yanımıza optimum düzeyde ihtiyaçlarımızı karşılayacak giyecek almak hem de tek bavulla gitmek isteyenlere şimdi tatil için bavul hazırlamanın püf noktalarını sıralıyor olacağım. İşte başlıyoruz.
  • Öncelikle ilk işimiz daima bir liste hazırlamak olmalıdır. Liste hem giderken hem de dönerken yanımıza almamız ve unutmamamız gereken şeyleri bize hatırlatacaktır. Listeyi yapmaya en az bir hafta öncesinden başlarsanız çok iyi olur. Bu süre içinde aklınıza geldikçe listenize yeni şeyler ekleyebilirsiniz.
  • Liste için bir kaç önemli ipucu vermem gerekirse listede yazması gereken en önemli bazı şeyler şunlar; elektronik aletlerinizin şarj aletleri, havanın serin olabilme ihtimaline karşı birkaç kalın kıyafet, tırnak kırılmaları ve diğer acil durumlar için manikür setiniz, bunlar genelde unutulan kritik eşyalar.
    İlaç çantanızı sakın unutmayın!

  •   Kıyafet seçimlerinizi yaparken mutlaka önceden deneyerek ya da bildiğiniz emin olduğunuz kombinlerden yana tercihinizi kullanarak karar verin. Eğer elbise ve tulum gibi tek parça kıyafetler kullanıyorsanız ve seviyorsanız, çoğunu bunlardan tercih edin böylece bavulda hem az yer kaplarlar hem de kombinleme derdinden sizi kurtarırlar. Ancak bunları tercih etmiyorsanız da size önerim üst kıyafetleri çoğunlukta tutup alt kıyafetlerinizi  sınırlı sayıda tutmanız olacaktır. Mesela bir mini etek aldınız yanınıza onun üstüne 3 farklı bluz yada ne dilerseniz üst bir parça alırsanız en azından 2-3 gün bunu kullanabilirsiniz. Çünkü genelde kendini gösteren ve kıyafeti gösteren şey üst parçalarımızdır.
  • Ayakkabı seçimlerinde de mutlaka daha önce kullandığımız ve rahat olan ayaklarımızı vurmayan ayakkabı tercihleri yapmalıyız çünkü tatilimiz mahfolmuş ayaklarla birden kabusa dönebilir. Eğer yeni bir ayakkabı aldıysak da mutlaka evde bile olsa denemeli ve kullanmalıyız.
  •  Bunun dışında yanımıza almayı unutmamamız gereken diğer önemli malzemeler ise kişisel bakım ürünlerimiz. Her türlü şampuan, saç kremi, cilt temizleme ve cilt bakım ürünleri, diş fırçamız, oje, aseton, güneş ve güneş  sonrası kremlerimiz vs. Orada ihtiyaç duyup duymama oranımıza göre bu listeler değiştirilebilir.
Tatilde güzelliğinize güzellik katın!
  •  Belkide en önemlisi ile önceden hazırlayacağımız ilaç çantamız. Buraya ihtiyaç duyabileceğimiz ilaçlardan bir miktar ekleyip yanımıza almalıyız. Ağrı kesiciler, soğuk algınlığı ilaçları, yanık, kesik, yara krem ve merhemleri, mide bulantısı ilaçları ilk aklıma gelenler. Siz de kendi hassasiyetlerinize göre alacağınız ilaç türlerini genişletip, değiştirebilirsiniz.

Bu görüntüler artık geride kaldı :)


İşte sizler için hazırladığım bavul hazırlamanın püf noktalarından birkaç süper öneri.
Şimdiden iyi tatiller... (:

Blogger tarafından desteklenmektedir.